Opći uvjeti (« OU »)

rujan, 2015.

 

1. Ugovorne strane, mjerodavno pravo i područje primjene OU-a

Vaša ugovorna strana je :

EDITIONS ATLAS d.d.

Route des Dragons 7

CH – 1033 Cheseaux-sur-Lausanne

Suisse

STUDIO MODERNA (za Editions Atlas) p.p. 56, 10040 ZAGREB DUBRAVA

Glavni direktor izdanja : Niklas Wihlborg

Sudski registar poslovnih subjekata : Lausanne

Broj poslovnog subjekta : CHE-105.945.026

Služba za korisnike telefonom : Tel. 01 3000 501 (ponedjeljak-petak: 9:00 – 17:00 h)  Služba za korisnike putem e-maila: podrska.cro@editionsatlas.ch

 

Tvrtka Editions Atlas ima zadovoljstvo zaželjeti vam dobrodošlicu na svojoj internetskoj stranici. Internetska stranica kao i poslovni odnosi koji proizlaze iz kupovine proizvoda i ostvaruju se putem internetske stranice podvrgnuti su hrvatskim zakonima za narudžbe i isporuke koje su izvršene isključivo unutar Hrvatske.

Ovi opći uvjeti (OU) sastavljeni su na hrvatskom.

Ovi OU primjenjuju se na sve sadašnje ili buduće poslovne odnose koji su dogovoreni između tvrtke Editions Atlas d.d. i fizičke osobe u dobi od 18 ili više godina s pravnom sposobnošću, koja je smještena u Republici Hrvatskoj ili u njoj ima prebivalište, nakon narudžbe proizvoda marke Editions Atlas na internetskoj stranici www.editionsatlas.com.hr. Tvrtka Editions Atlas ima pravo u svakom trenutku dopuniti, izmijeniti ili ukloniti dio ovih OU ili u cijelosti. Mjerodavni OU so oni, koji je važeći u trenutku narudžbe te je dostupni na www.editionsatlas.com.hr.

Internetska stranica www.editionsatlas.com.hr (u daljnjem tekstu « Internetska stranica ») vlasništvo je tvrtke Editions Atlas d.d. koja ju je i registrirala, sa sjedištem u Cheseaux-sur-Lausanne. Sva prava pridržana.

Naša početna ponuda je ograničena na jednu narudžbu po kućanstvu i po kolekciji. 

Raspolažete zakonskim pravom na povrat robe unutar 14 dana od njezinog primitka, bez ikakvih objašnjenja. (vidi članak 9.) 

e-mailom: : podrska.cro@editionsatlas.ch

telefonom: 01 3000 501 (ponedjeljak-petak: 9:00 – 17:00 h)

Podrška kupcima : STUDIO MODERNA (za Editions Atlas) p.p. 56, 10040 ZAGREB DUBRAVA

2. Postupak naručivanja, zaključivanje ugovora i obrazloženje

Prije svake potvrde narudžbe, omogućena vam je provjera i ispravak sadržaja vaše narudžbe kao i svih podataka koje ste unijeli. Vaša se narudžba uzima u obzir nakon što dvaput kliknete, odnosno pritisnete na oznaku « Potvrđujem narudžbu ». 

Elektronska pošta s potvrdom vaše narudžbe stići će na vašu e-mail adresu. Ako vaša e-mail adresa nije ispravna, nećemo moći uzeti u obzir vašu narudžbu. 

Ponuđeni proizvodi na stranici www.editionsatlas.com.hr  u prodaji su u okviru internetske ponude i raspoloživih zaliha. U slučaju nedostupnosti, tvrtka Editions ATLAS obvezuje se obavijestiti vas o tome u trenutku naručivanja ili u najkraćem roku, poštom, e-mailom ili telefonom. 

3. Osnovne značajke proizvoda 

Ponuđeni proizvodi detaljno su opisani u tiskanom materijalu i na našoj internetskoj stranici. Fotografije pružaju opći prikaz pojedinog artikla. Moguće su promjene u boji zbog računalne tehnologije, posebno zbog rezolucije zaslona. 

4. Cijena

Sve navedene cijene izražene su u kunama s PDV-om. Mogući su troškovi poštarine. Oni su istaknuti u posebnim uvjetima proizvoda.  Tvrtka Editions Atlas zadržava pravo izmjene cijena tijekom sakupljanja kolekcije ovisno o ekonomskim uvjetima. 

5. Plaćanje

Vaša roba bit će vam isporučena s računom i uplatnicom. Račun sadržava popis svih naručenih proizvoda i njihovih cijena. Jedna isporuka može se raspodijeliti na nekoliko paketa iz logističkih razloga. Za podmirenje računa imate na raspolaganju 30 dana. Naručene proizvode možete platiti uplatnicom. 

6. Zadržavanje prava vlasništva

Roba ostaje u našem vlasništvu sve do potpunog podmirenja predmetnog računa.

7. Isporuka

Proizvodi se isporučuju isključivo poštom,  na vašu adresu. Kod prve dostave, može doći do produljenja roka od 2 do 3 tjedna nakon zaprimanja narudžbe zbog velike potražnje naših jedinstvenih ponuda u europskim okvirima. Zahvaljujemo se na vašem razumijevanju.

Adresa isporuke je ona koju ste nam osigurali u trenutku vaše narudžbe. U slučaju pogreške, ili kod nepotpune adrese, nećemo vam nažalost moći isporučiti paket. 

Nemamo obvezu isporučivanja cjelokupne ponude proizvoda u svim regijama i državama. Isporuka se osigurava isključivo u državama koje su navedene na  www.editionsatlas.com.hr

8. Prestanak primanja kolekcije

U svakom trenutku možete prekinuti isporuku pojedinog paketa određene kolekcije običnim e-mailom, poštom ili telefonskim pozivom službi za korisnike. Nemate obvezu minimalne kupovine. 

9. Pravo na otkazivanje

Imate pravo na otkazivanje i poništenje vaše narudžbe, uz izuzetak personaliziranih artikala kao i kod audio i video snimaka i programske podrške, kad su one otpečaćene. Troškovi povrata su na vaš račun. Svoj paket možete vratiti tvrtki Editions Atlas d.d. u trideset (30) dana od primitka, bez prethodne obavijesti, na adresu koja je navedena u daljnjem tekstu. Možete isto tako obavijestiti tvrtku Editions Atlas d.d. o vašoj odluci o otkazivanju ili poništenju u roku od petnaest (15) dana od primitka naručenih artikala. Možete o tome informirati Službu za korisnike pismeno, e-mailom, telefonom (01 3000 501) ili obrascem za otkazivanje koji je dostupan ovdje

Nakon toga, imate na raspolaganju petnaest (15) dana za povrat vašeg paketa na niže navedenu adresu.

STUDIO MODERNA
(za Editions Atlas)
p.p.56
10040 Zagreb Dubrava

Proizvodi se trebaju vratiti u ambalaži u kojoj su dostavljeni sa svim sastavnim dijelovima (uputa, dodaci…). Povrat novca će se izvršiti za ukupnu uplaćenu svotu, uključujući i troškove slanja u jednom smjeru (standardna tarifa), najkasnije unutar četrnaest 14 dana od dana kad tvrtka Editions Atlas d.d. primi obavijest o vašem otkazivanju. Odgoda povrata novca može se produžiti bilo do povrata robe ili do podnošenja dokaza o isporuci roba, štogod da se dogodi ranije.

10. Jamstveno pravo i povrat robe 

Dodijeljena jamstva odgovaraju zakonskim odredbama. 

Možete ostvariti svoje zakonsko pravo na povrat u 14 dana i u tom roku vratiti robu bez navođenja razloga. 

Molimo vas, da pregledate ispravnost i količinu robe neposredno nakon isporuke. U slučaju da neki artikl ima nedostatak, imate pravo na zamjenu u zakonskom roku povrata, bez ikakvih troškova. 

Vidljivi i prikriveni nedostaci robe trebaju se prijaviti pismenim putem ili e-mailom (podrska.cro@editionsatlas.ch) najkasnije do trideset (30) kalendarskih dana  nakon isporuke.

Navedene reklamaciju nisu više prihvatljive tri (3) mjeseca nakon isporuke roba.

Molimo primite na znanje, da u slučaju oštećenja neodgovarajućim rukovanjem ili oštećene ambalaže ne možemo krenuti u postupak zamjene robe. 

Molimo povrat robe uputite na sljedeću adresu: 

STUDIO MODERNA
(za Editions Atlas)
p.p.56
10040 Zagreb Dubrava

11. Zaštita podataka

Obradu vaših podataka osobne prirode provodimo u skladu s našom Politikom zaštite osobnih podataka.

Vaše osobne podatke koristimo u svrhu obrade vaše narudžbe i predstavljanja noviteta i ponuda naše tvrtke. 

Kada provedete vašu narudžbu na internetskoj stranici ili na bilo koji drugi način, izrijekom opunomoćujete Editions Atlas d.d. da obradi vaše podatke osobne prirode u skladu s odredbama ovih Općih uvjeta prodaje i politike zaštite osobnih podataka. 

Ako više ne želite primati naše obavijesti i zanimljive ponude, možete u svakom trenutku uložiti prigovor na korištenje, obradu i prenošenje vaših osobnih podataka u prodajne svrhe putem obavijesti, pismenim putem ili e-mailom na podrska.cro@editionsatlas.ch. Međutim, u to nisu uključeni podaci potrebni za obradu vaše narudžbe. Nakon primitka vašeg prigovora nećemo više koristiti dotične podatke osim u svrhu obrade vaše narudžbe te ćemo zaustaviti slanje promidžbenih materijala, uključujući i naše kataloge. 

12. Odgovornost

Usprkos svoj brizi koju pridajemo realizaciji i ažuriranju www.editionsatlas.com.hr, ne možemo potpuno isključiti pogreške, netočnosti ili omaške; osim toga, mogući su problemi prilikom uspostavljanja veze na internetskim stranicama ili u prekidu veze. Ako do toga dođe, ne preuzimamo odgovornost za izravne ili neizravne štete. 

Na našoj stranici www.editionsatlas.com.hr, putem poveznica preusmjeravamo na druge internet stranice.  Što se tiče svih spomenutih poveznica,  izričito izjavljujemo da nemamo nikakav utjecaj  na izgled i sadržaj stranica na koje upućuju poveznice. Posluživač ili upotreba određene stranice odgovorni su za svoje sadržaje. Sadržaji stranica na koje preusmjeravamo provjereni su u trenutku uspostave veze ne bi li se utvrdila moguća zakonska povreda, te u trenutku uspostave veze nije bilo protuzakonitih sadržaja.  Ipak, bez konkretne sumnje na kršenje prava, objektivno nismo u mogućnosti kontrolirati bez prestanka sadržaj stranica na koje preusmjeravamo. Čim dobijemo informaciju o kršenju prava, bez odgode uklanjamo poveznice.  

Nijedna strana ne smatra se odgovornom za kašnjenje u izvršenju ili neizvršenju obveza, koje proizlaze iz bilo kojih okolnosti koje su izvan njihove kontrole (Viša sila), izuzev obveze plaćanja. Slučajevi više sile uključuju, a da pritom nisu ograničeni samo na to, sporove, pobune, ustanke, ozbiljne poremećaje u sigurnosti Interneta, tehničke kvarove, štrajkove, neovlaštene pristupe/upade u posluživače internetske stranice, štrajkove različite naravi ili informatičke ili telefonske kvarove.

13. Pravo intelektualnog i industrijskog vlasništva

Internetska stranica, kao i njezine različite sastavnice, naročito njezini različiti sadržaji (fotografije, tekstovi, prezentacije, zaštitni znak, logotipi, dizajn, modeli itd.) i pridružena programska podrška zaštićeni su pravima intelektualnog vlasništva i drugim pravima industrijskog vlasništva, koja su namijenjena vlasnicima tih prava.   

Svaka upotreba, reprodukcija, predstavljanje ili distribucija tih elemenata, jednim svojim dijelom ili u cijelosti, strogo su zabranjeni. Iz te zabrane, izuzete su upotrebe u okviru pravnih odredbi, kao što su, primjerice, primjerci, koje je sam potrošač napravio bez izmjena ili krivotvorenja sadržaja, isključivo u privatne svrhe.

14. Zaštita okoliša

Podsjećamo vas, da ne biste trebali odlagati ostatke od električne ili elektronske opreme zajedno s neodvojenim komunalnim otpadom. Naime, navedena oprema sadržava opasne tvari, koje mogu utjecati na okoliš i ljudsko zdravlje. 

U okviru kupovine proizvoda, možete nam vratiti i vaš stari sličan uređaj.  

15. Reklamacije i kontakt

U slučaju reklamacija, molimo obratite se našoj Službi za korisnike : 

EDITIONS ATLAS SA

Route des Dragons 7

CH – 1033 Cheseaux-sur-Lausanne Suisse

Podrska kupcima : STUDIO MODERNA (za Editions Atlas) p.p. 56, 10040 ZAGREB DUBRAVA

Služba za korisnike putem telefona: 01 3000 501 (ponedjeljak - petak: 9:00 – 17:00 h)

E-mail : podrska.cro@editionsatlas.ch

15. Mjerodavno pravo i sudska nadležnost 

Svaka narudžba putem stranice www.editionsatlas.com.hr podliježe hrvatskom zakonu. 

U slučaju sudskog spora, nadležni su hrvatski sudovi. 

Editions ATLAS

Udomljavanje web-stranice

CARDIWEB

14, rue Auber

75009 Paris France

Vaša košarica

Artikal

količina

cijena

Uklon.

Ukupno bez troškova dostave

Trošak isporuke

Ukupno